Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedním z nadšených diváků byl na premiéře hry Zabiják Joe v Divadle Kalich herec Michal Dlouhý. Sám v tomhle představení hrál, když se před více než dvaceti lety uvádělo v Činoherním klubu.

"Jsem mile překvapený, hrozně jsem se na to těšil. Půl roku dopředu jsem si udělal místo v diáři, abych premiéru viděl. Chtěl jsem udělat schválnost Marku Taclíkovi (50), tak jsem si sehnal místo do první řady. Ale když se to dozvěděl, udělal všechno pro to, aby mi lístky vyměnili, a tak jsme seděli na balkóně," svěřil Super.cz.

Michal ovšem nehrával Taclíkovu roli podivného otce rodiny, ale titulního hrdinu, kterého v Kalichu ztvárnil Igor Chmela. "Naše pojetí ale bylo trochu jiné, protože před 22 lety, kdy byla premiéra, byl tenhle drsný černý humor trošku záludný, co se týče diváka. Ale když si to vezmete s odstupem, tak většina věcí, které se odehrávají na jevišti, se dnes dějí v životě," mínil.

Rozdíl v kostýmech, tedy spíš kostýmu, jeho hrdiny nebyl. I Michal byl stejně jako Igor v jeden okamžik na jevišti, jak ho pánbůh stvořil. "Měl jsem úplně stejnou scénu jako on," potvrdil nám s tím, že se na jevišti za svoji nahotu nestyděl.

"Já v té době vypadal jinak, než vypadám dneska, tak se nebylo za co stydět," smál se. "Ale pokud by to patřilo do té hry, klidně bych to udělal znova," dodal Dlouhý, jehož momentálně vedle divadla nejvíce zaměstnává natáčení seriálu Bohéma o slavných hercích minulého století, kde bude hrát Zdeňka Štěpánka. Bude se v České televizi vysílat příští rok.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám