Hlavní obsah
Článek

Legendární série o filmových Básnicích se po dvanácti letech vrací na filmová plátna. Už šesté pokračování básnických filmů režiséra Dušana Kleina nese název Jak básníci čekají na zázrak.

A diváci se mohou těšit na téměř všechny známé tváře! Chybět samozřejmě nebude Pavel Kříž alias Štěpán Šafránek, David Matásek coby Kendy ani proslulá Vendulka Utěšitelka, kterou si opět zahrála Eva Jeníčková. Světlo světa už spatřil i trailer, který si prohlédněte ve videu.

Ač to na první pohled vůbec nevypadá, Básníci mají pořád co říct. A děj se samozřejmě tak jako pokaždé točí kolem Štěpána a jeho problémů s láskou. Po smrti své poslední dívky Aničky-Zrzečky vychovává sám třináctiletého syna Štěpánka. Karas (Lukáš Vaculík) a Kendy vidí, že to tak dál nejde a rozhodnou se najít pro Štěpána tu pravou. Nejsou ale sami, kdo tenhle nápad dostal...

„Dávám do role Štěpána co nejvíc ze sebe a pochopitelně s rolí stárnu. Jsem s ní od svých 19 do 50 let, a to je svým způsobem unikátní. Dokonce i Dušan Klein říkal, že to ve světové kinematografii nemá obdoby. Každý díl vznikal tak, že je poslední. Zájem lidí a nápady to teprve posunuly k tomu, že byl další a další díl,“ prozradil o své roli Pavel Kříž, který to v nových Básnících dotáhl na zástupce primáře v nemocnici. A ředitelkou nemocnice není nikdo jiný než jeho stará známá Vendulka Utěšitelka!

Ve filmové sérii se objeví i další staré známé tváře - profesor Ječmen (Josef Somr), bývalá Šafránkova láska Ute alias Popelka (Tereza Brodská) či pohřebák Písařík (Pavel Zedníček). Oblíbená komedie se v kinech objeví od 14. dubna.

Reklama

Další články

Načítám