Hlavní obsah
Článek

V prostorách newyorské budovy Cipriani Wall Street se ve středu konal charitativní galavečer nadace amfAR (American Foundation for AIDS Research), kterou v roce 1983 pomohla založit Elizabeth Taylor. Jako každý rok i letos se na akci vystřídala řada celebrit, ale mezi těmi, kdo tentokrát zaujal nejvíce, byly dvě mladé transgender dámy, kterým se podařilo navzdory své odlišnosti uchytit v modelingu.

Čtyřiadvacetiletou blondýnku z Austrálie s kořeny v Srbsku, která se po změně pohlaví v roce 2014 přejmenovala z Andreje na Andreju Pejic, možná už znáte. Objevili ji těsně před sedmnáctými narozeninami na brigádě v ‚mekáči‘ v Melbourne. Předvádí pro nejslavnější světové módní domy, má za sebou kampaň na podprsenky i svatební šaty. Na akci zavítala v dlouhé zelené róbě odhalující hrudník.

Podobný příběh provází i o rok mladší americkou modelku, herečku a spisovatelku Hari Nef. Svůj velký debut na přehlídkových molech si však odbyla teprve na loňském týdnu módy v New Yorku a téhož roku podepsala smlouvu jako první oficiální transgender modelka s agenturou IMG Models. V květinových šatech s velkou černou mašlí v pase ji na akci rozhodně nešlo přehlédnout.

Reklama

Další články

Načítám