Hlavní obsah
Článek

Jednu z posledních žijících hvězd stříbrného plátna museli v pondělí kvůli dýchacím potížím převézt do nemocnice v Los Angeles. Americká herečka Zsa Zsa Gabor, která před třemi dny oslavila 99. narozeniny, podle serveru TMZ dostala infekci z výživové sondy, což částečně poškodilo i plíce. Herečka má prý již naplánovanou operaci.

Naposledy se hvězda slavného muzikálu Moulin Rouge léčila ze série infekcí v krku v roce 2012, o rok dřív jí opět kvůli infekci museli amputovat pravou nohu. Její manžel Frederic von Anhalt později v rozhovoru pro New York Post uvedl, že Gabor zjistila, že nemá nohu, až o osmnáct měsíců později - v momentě, kdy se snažila posadit a uviděla, že jí noha chybí.

„Něco mi tam chybí,“ řekla tehdy Gabor, která si údajně rovněž neuvědomuje, že je krmena pomocí hadičky. „Jen by ji to rozrušilo. Bývala vždy tak okouzlující, ale zároveň ješitná,“ naznačil hereččin manžel, proč jí neříká o jejím skutečném stavu.

Poslední roky už herečka neopouští dům a kromě lékařů a pečovatelek se o ni stará převážně její v pořadí devátý a o 27 let mladší manžel. Podle něj byla Gabor v posledních dnech hodně zahleněná, což se sice lékaři podařilo vyřešit, ale kvůli možným komplikacím se ji rozhodli raději odvézt do nemocnice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám