Hlavní obsah
Článek

Možná je to jen hraní si na umění, ale výsledek i tak stojí za to! Super.cz získal fotky několika nejen českých modelek, které pózovaly v rámci projektu, jenž chce upozornit na to, jak se v dnešní uspěchané době neumíme zastavit a užívat si okamžiku a vnímat krásu. A opravdu jde o snímky hodně luxusních dívek!

„Vyfotil jsem pět úspěšných fashion modelek (nechybí mezi nimi Tereza Jelínková z reklamy na potenci mužů velmi obdivovaná i Američany – pozn. red.) bez oblečení. Bez zkreslení souvisejícího s našimi předsudky. Bez oblečením předdefinovaných informačních zkratek. Modelky tu nejsou pouhými výplněmi produktů módních koncernů. Jsou tu samy za sebe. Je čas podívat se každé z těch krásných žen do očí a vnímat ji jako člověka. Bytost, jež už něco prožila. Má své sny, nesplněné touhy, pocity, nálady,“ píše k snímkům fotograf Radim Kořínek.

A upozorňuje, jak mylné jsou informace, že práce modelek je jednoduchá. „Musí mít především talent. Pro mě jako fotografa je stěžejní výraz. Potřebuji se o ní něco dozvědět už z jejího pohledu. Na fotkách nechci mít jen ‚věšák na šaty‘, ale osobnost, která mě osloví. Modelka by měla být v perfektní fyzické formě, často na hranici zdravotních rizik. Měla by umět pózovat, chodit po mole, umět se přizpůsobit situaci, měla by být kreativní, mít trochu hereckého nadání, pohybové průpravy atd. Velmi si vážím modelek, které něco umí,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám