Hlavní obsah
Článek

V Los Angeles proběhla tradiční generálka na oskarový ceremoniál v podobě recepce, na níž se setkala většina nominovaných umělců napříč všemi kategoriemi. Největší pozornost na sebe samozřejmě strhly herečky.

V hlavní ženské herecké kategorii se letos setkaly tři hollywoodské naděje, které ještě neoslavily třicáté narozeniny. O cennou trofej se tak spolu utkají Brie Larson (34), Jennifer Lawrence (33) a Saoirse Ronan (21), jež doplní australské filmová diva Cate Blanchett (54) a britská veteránka stříbrného plátna Charlotte Rampling (70).

Sázkové kanceláře považují za jednoznačnou favoritku Brie Larson, která ve filmu Room ztvárnila matku vychovávající v jediném pokoji syna, jehož porodila v zajetí. Dosud nepříliš známá herečka už za svůj výkon obdržela Zlatý glóbus i SAG Award, takže by si měla chystat děkovnou řeč, na niž s velkou pravděpodobností dojde 28. února.

Kritici jsou nadšení také z výkonu nejmladší nominované herečky Saoirse Ronan, která v milostném dramatu Brooklyn ztvárnila Irku hledající v New Yorku 50. let minulého století nový domov a lásku. Talentovaná herečka byla na Oscara nominovaná už před osmi lety díky filmu Pokání.

V letošních nominacích nechybí ani oblíbenkyně akademiků Jennifer Lawrence. Ta už má doma nejcennější trofej za film Terapie láskou a letos se mezi pětici nejlepších hereček probojovala už počtvrté se snímkem Joy o vynálezkyni inovačního mopu.

Která herečka si odnese Oscara za hlavní roli?
Brie Larson (Room)
13,6 %
Saoirse Ronan (Brooklyn)
5 %
Jennifer Lawrence (Joy)
70,8 %
Cate Blanchett (Carol)
7,2 %
Charlotte Rampling (45 let)
3,4 %
Celkem hlasovalo 11517 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám