Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Celých sedmnáct lidí se zabývalo oblečením při natáčení velkofilmu Lída Baarová (†86), který sice kritiky nešetřily, ale diváci ho mají rádi a chodí na něj do kina. Jen představitelka hlavní role Táňa Pauhofová (40) se ve filmu převlékla pětaosmdesátkrát a vystřídala pětatřicet klobouků. Oblečení na ni stálo 1,7 miliónu korun!

Ale nejen ošacení. I doplňky jako desítka párů bot, kabelky, rukavice, kožešiny… Tým kostýmního výtvarníka Jana Růžičky se zkrátka nezastavil.

„Pokusili jsme se dostát pověsti, že Baarová patřila ve své době k nejlépe oblékaným ženám střední Evropy,“ říká Růžička s tím, že obdivoval Pauhofovou, jak trpělivě dvě hodině denně stála modelem a kostymérky pak na ni šaty mohly upravovat přímo na place.

„Nejdražším kostýmem bude patrně ten, v němž Baarová doprovází Fröhlicha na berlínský ples filmařů. Jeho součástí byla hermelínová pláštěnka, jejíž výroba se pohybovala kolem padesáti tisíc,“ dodal výtvarník s tím, že většina modelů se vešla do dvaceti až čtyřiceti tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám