Hlavní obsah
Článek

Herečka, zpěvačka a muzikantka Jitka Molavcová (65) patří k ženám, které se s přibývajícími roky nijak zvlášť nemění. A co se také nemění, je její vztah k Divadlu Semafor, v němž účinkuje od svých dvaceti let. Za tu dobu prošla mnoha rolemi a zahrála si s mnoha kolegy, ovšem jeden k herečce patří tak nějak víc - Jiří Suchý.

Bok po boku se objevují i mimo divadelní prkna, Molavcová ani ve středu nechyběla na vernisáži výstavy v Galerii Hollar, která se ohlíží za tvorbou Suchého a Šlitra. K vidění je víc než stovka obrazů a obrázků této legendární dvojice. Mimochodem i Molavcová má k výtvarnému umění blízko - vystudovala technologii grafické výroby a občas se k výtvarnému hobby vrátí. V Hollaru proto padla zmínka i o její vlastní výstavě.

„No, nevím, ale nikdy neříkej nikdy. Je pravda, že sem tam něco vytvořím, spíš nějaké koláže, ale výstava? Uvidíme, nechme to otevřené,“ řekla Molavcová, která s kolegou Suchým také zazpívala.

Vedle divadelního herectví má na kontě také desítky televizních rolí, například ve filmu Hvězda padá vzhůru, kde si zahrála s Karlem Gottem, v Saturninovi, v němž ztvárnila malou, ale nezapomenutelnou roli věčně nespokojené paničky, nebo v mnoha pohádkách, třeba v Koloběžce první. A když v nich nehrála, tak je namluvila jako Káťu a Škubánka.

Reklama

Další články

Načítám