Hlavní obsah
Článek

Slavný britský herec John Cleese (71), kterého si televizní diváci jistě vybaví například ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus, tento týden natáčí v Praze reklamní kampaň pro Český olympijský tým na LOH 2012 v Londýně. Herec do metropole přiletěl v úterý večer a zůstane až do soboty.

Na kampani Žijeme Londýnem se bude režisérsky podílet Tomáš Mašín, jenž je podepsán například pod filmem 3 sezóny v pekle. V rámci kampaně se s Cleesem, který je členem britské komediální skupiny Monty Python, natočí série krátkých komediálních spotů, které se opírají o klasické britské zvyklosti, tradice a klišé. Tématem budou čaj o páté, klobouky, telefonní budky nebo třeba britský vynález – minisukně.

Cleese stráví středu a čtvrtek zkouškami a přípravami. V pátek jej čeká v ateliérech na Strahově samotné natáčení. V médiích se s reklamními spoty budou lidé setkávat od října až do začátku OH.

„V Londýně v roce 2012 očekáváme spoustu našich fanoušků, chceme je pozvat netradiční formou do dějiště her. Český a britský humor mají mnoho společného, proto nás velmi těší, že s Johnem můžeme spolupracovat. Přesně takového člověka jsme hledali. Pro kampaň se nám podařilo získat opravdovou celebritu a herce s bohatou minulostí,“ řekl předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

Související témata:
Letní olympijské hry (LOH)
Monty Python

Reklama

Další články

Načítám