Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kapela Kabát začala natáčet na píseň Valkýra z posledního CD Do pekla/Do nebe videoklip, o němž je už teď jasné, že to bude nejen nejdražší, ale i výtvarně nejvýraznější klip za dobu existence Kabátu. Má stát milióny!

"Hodnota tohoto klipu je opravdu v řádu šesti nul. Někoho to možná překvapí, ale my se na to moc těšíme. Můžeme za to v důsledku poděkovat všem, kteří si zakoupili poslední, dnes již multiplatinové CD, protože část výnosu z prodeje můžeme investovat zpět do videoklipů. Toto je první profesionální videoklip z již zmíněného nosiče, a rozhodně můžeme slíbit, že není poslední," uved management kapely.

"Kabát, jako žijící legenda české scény, je pro nás výzvou. Nejen velikostí své produkce, ale i stylem své hudby. Cítíme něco jako až poslání vytvořit dílo, které na rockové scéně ještě nebylo. Ve spolupráci se šermířskou skupinou Merlet v klipu hodláme spojit historické reálie s nejmodernějšími technologiemi. Podaří-li se přenést příběhovou poetičnost, kterou předesílá již text této písně, s těmito výtvarnými prostředky, můžeme se těšit na videoklip světové úrovně," míní renomovaný slovenský režisér Michal „Kunes“ Kováč, který se ujal režie klipu.

Videoklip bude kombinací hraného a animovaného 2D a 3D filmu. Kapela se po dohodě s režisérem sama vložila do natáčení bojových scén po boku zkušených profesionálů. Jako jediný s nimi měl už nějaké zkušenosti Pepa Vojtek (58), který si zašermoval například v muzikálech Tři mušketýři nebo Hamlet. Tyto činnosti aranžoval a připravil Libor Vrba ze skupiny historického šermu Merlet. Ta se tohoto natáčení také účastnila. Vrba v minulosti pomáhal svými zkušenostmi při natáčení filmů, jako byly např. Troja, Tři mušketýři, Tristan a Isolda nebo Johanka z Arku.

"Bylo to fyzicky velmi náročné. Aby nás nevyděsili, slibovali jednoduché a kraťounké natáčení, tak na jedno odpoledne. Nakonec to tak ale ani náhodou nebylo a ještě v nočních hodinách prvního natáčecího dne jsme donekonečna opakovali a natáčeli jednotlivé scény. Pochopitelně jsme remcali na režiséra, že to jsme si nedomluvili, ale on nás s úsměvem odpálil, že kdyby nám vše popravdě a dopodrobna řekli dopředu, očekával, že se raději hodíme marod," svěřili muzikanti.

Klip se stále ještě natáčí, a bude následovat velmi náročná příprava animací, postprodukce všeho, co se natočilo, a poté digitální montáž. Při ní se vše finálně dobarví a pospojuje, aby bylo možné si tento klip v celé jeho síle prohlédnout. Půjde-li vše dobře, mohla by být ochutnávka z tohoto klipu hotová v řádu několika týdnů

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám