Hlavní obsah
Článek

Ještě před půl rokem její jméno téměř nikdo neznal, ale poté, co se Brie Larson objevila ve filmu Room, se z ní stala nejoslavovanější hvězda Hollywoodu. Před kamerou se bez většího úspěchu objevovala už od svých 15 let, ale poslední rolí se zařadila mezi nejuznávanější herečky.

Brie Larson je letos suverénní sběratelkou filmových cen stejně jako loni její podstatně zkušenější kolegyně Julianne Moore (63). Herecký objev už má ve své sbírce Zlatý glóbus, k němuž teď čerstvě přibyla prestižní SAG Award. Nikdo nepochybuje o tom, že si Brie dojde i pro cenu BAFTA a své vítězné tažení završí Oscarem.

V dramatu Room totiž předvedla výkon, který nelze přehlédnout. Jako matka, která v zajetí porodila syna a vychovává ho v domnění, že celý svět je jediným pokojem, v němž jsou spolu uvězněni, je stejně dokonalá jako Leonardo DiCaprio (49) ve filmu Revenant: Zmrtvýchvstání. Také on je podle bookmakerů jasným příštím držitelem Oscara.

Hlavní herecké kategorie nepřinesly na udílení SAG Awards žádné překvapení, ale Asociace hollywoodských herců, která ceny uděluje, se zajisté zavděčila všem, kteří kritizují fakt, že v oscarových nominacích figurují jen herci bílé pleti. Čokoládový Idris Elba si odnesl hned dvě trofeje a na ceremoniálu bodovaly také Afroameričanky Queen Latifah, Uzo Aduba a Viola Davis.

Reklama

Další články

Načítám