Hlavní obsah
Článek

V amerických filmech dost často figurují luxusní domy, nad jejichž astronomickou cenou se většině z nás protáčejí panenky. Pro pár vyvolených z nejvyšší společenské třídy ale už v minulosti k mání byly.

Asi nikoho nepřekvapí, že většina z těchto domů se nachází v Los Angeles, aby to hollywoodští tvůrci neměli daleko. Navíc zde mají skutečně z čeho vybírat. Najde se ale i pár výjimek jako například impozantní stavba v lesích Highland Parku ve státě Illinois. Ze všech stran prosklený dům z komedie Volný den Ferrise Buellera z roku 1986 se před lety prodával za pět miliónů dolarů (123 miliónů korun).

Loni se na realitním trhu s cenovkou 12 miliónů dolarů (296 miliónů korun) objevila honosná vila z filmu Protivný sprostý holky s Lindsay Lohan v hlavní roli. Dům o šesti ložnicích a dvanácti koupelnách s působivým vstupem se schodištěm po obou stranách a křišťálovým lustrem se nachází v kanadském Torontu.

V New Yorku na Long Islandu byste pro změnu našli dům z trháku s Leonardem DiCapriem a Magrot Robbie Vlk z Wall Street. V nabídce se objevil rovněž loni s požadovanou cenou 3,89 miliónu dolarů (96 miliónů korun).

Podívejme se ještě na dva zástupce Kalifornie. Futuristická kruhová stavba v Palm Springs s bazénem okolo domu známá jako Elrod House se prodávala v roce 2012 za 13,9 miliónu dolarů (343 miliónů korun). Zahrála si hned v několika snímcích, nejznámější je ovšem bondovka z roku 1971 Diamanty jsou věčné se Seanem Connerym.

A na závěr tu máme jednu klasiku s názvem El Fureidis (Tropický ráj) postavenou v roce 1906 v Santa Barbaře. Architektonický skvost od Bertrama Grosvenora Goodhua se až do roku 1950 často objevoval i na pohlednicích. Vybavíte si jej možná z gangsterky s Al Pacinem z roku 1983 Zjizvená tvář. V roce 2014 byl dům na prodej za 35 miliónů dolarů (864 miliónů korun).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám