Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Zpěvák skupiny Kamelot a interpret hitu Zachraňte koně Roman Horký se může v současnosti na své milované kytary jen dívat. První lednový týden totiž skončil na operačním stole. Musel se podrobit náročné operaci šlach levé ruky. Především malíček prý měl už poškozenými šlachami zcela zdegenerovaný a při bolestivém hraní na koncertní šňůře v závěru loňského roku mu problémy dělala i část dlaně.

„Je fakt, že mě v posledních měsících moc do zpěvu nebylo, i když jsem o tom nechtěl před lidmi mluvit. Jsme přece tvrdí kluci vychovaní vesnicí a trampy. Musíme něco vydržet. Ale fakt už to dál nešlo. Únava materiálu se projevila a navíc samozřejmě hrozilo, že se zhoršující problémy s rukou podepíšou na mém hraní, a to jsem nechtěl,“ svěřil se Super.cz Horký.

Při lednové operaci, která trvala dvě hodiny, mu profesor Veselý odstranil zauzlené šlachy a pacienta poslal domů s tím, že nyní při rekonvalescenci může na hraní nejméně půldruhého měsíce zapomenout. „Nezbývá mně teď nic jiného, než doufat, že se mi podaří zase časem prsty rozhýbat a že budu opět hrát,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám