Hlavní obsah
Článek

Modelka Pavlína Němcová (52) patří ke šťastným ženám, které se během plesové sezóny nemusejí starat o to, co si na sebe obléknout. Má svého stylistu, který jí vše připraví. "Vždycky mi to vybere tak úžasně, že nemusím nic řešit," řekla Super.cz.

Plesy v tanečních nebo na střední škole ji minuly. "Ve čtrnácti jsem ujela do Paříže, takže jsem se, dnes říkám bohužel, všem těmto věcem vyhnula. Říkám "bohužel", protože myslím, že to patří k vývoji člověka. První ples mne zastihl až v dospělosti a ani si na něj už nepamatuju," míní.

S tancem na tom kvůli absenci tanečních kurzů nebyla nejlépe. "Taky jsem asi kvůli tomu vypadla jako první ze StarDance, takže asi to na to nějaký vliv mělo. Ale tam jsem se aspoň naučila nějaké základní tance," soudí, že nějaké tři roky už není její tanec taková ostuda jako dřív. Pavlína bude letos jednou z hvězd pražského Plesu v Opeře, a tak jsme na její taneční pokroky zvědaví.

Ze zahraničí na tuto prestižní událost přijede anglický herec Tom Riley, držitel ceny BAFTA za roli v britském seriálu stanice BBC Da Vinciho démoni. Tohoto úspěšného umělce znají čeští diváci například z populárních televizních seriálů Hercule Poirot nebo Vraždy v Oxfordu.

Významným hostem bude i osmasedmdesátiletý Sir Terry Farrell, světoznámý architekt, urbanista a především vizionář. Ten je autorem mnoha staveb, které jsou pro Londýn naprosto určující – ať už se jedná o nádraží Charing Cross, čtvrť Canary Wharf, povodňové bariéry na Temži či budovu ředitelství MI6, dobře známou z bondovek. Sir Terry Farrell je osobním poradcem starosty Londýna Borise Johnsona, hlavním architektem Royal Albert Dock, které financuje čínský multimiliardář Xu Weiping. V roce 1996 propůjčila Siru Terrymu Farrellovi Královna Alžběta II. Řád britského impéria a v roce 2001 byl královnou pasován na rytíře.

I letos je hlavním posláním Plesu v Opeře nejen bavit, ale především pomáhat. Charitativním partnerem se pro rok 2016 stal UNICEF, který po 5 letech vystřídá Nadaci Terezy Maxové dětem. „S Nadací Terezy Maxové spolupracujeme od roku 2011 a i v současné době máme některé společné projekty. Nicméně vzhledem k aktuální situaci ve světě jsme se rozhodli, že výtěžkem z Plesu v Opeře 2016 podpoříme UNICEF, který pomáhá přímo ve válečných a krizových oblastech a jeho pomoc pro mnoho dětí, které v těchto podmínkách žijí, znamená rozdíl mezi životem a smrtí,“ uvedla za oganizátory Zuzana Vinzens.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám