Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zdenka Procházková (89), která si zahrála v novém filmu Lídu Baarovou (†86) na sklonku jejího života (s tou se osobně znala a neměla ji ráda), nedávno přišla o víc jak sto tisíc korun. Chvilková nepozornost ji přišla pěkně draho, doteď toho lituje.

Pravidelně se dočítáme, že se starší lidé stávají obětí různých vykuků. Neunikla tomu ani českorakouská herečka Zdenka Procházková. Když odjížděla z jedné akce, přišla o nemalý obnos peněz.

„Vracela jsem se z rautu na německém velvyslanectví. Jela jsem taxíkem, tam jsem ještě zaplatila. U sebe jsem měla tašku s penězi, kde jsem měla moc a moc peněz, navíc půlka nepatřila mně,“ vzpomíná na nešťastnou příhodu herečka, která později přiznala, že šlo o částku přesahující sto tisíc korun.

„Na sobě jsem měla kabát s velkými kapsami. V jedné kapse jsem měla klíče a v druhé mobil. To bylo jediné, co mi zůstalo. Dokud jsem přišla domů, vůbec jsem si neuvědomila, že tašku už nemám,“ uvedla Procházková pro Super.cz k nešťastné události.

Sama však říká, že nemůže nikoho obviňovat, protože si nedávala pozor a neví, jestli taška zůstala v taxíku, nebo jí sklouzla někde po cestě. Bohužel žádný poctivec, který by jí tašku vrátil, se neobjevil.

Část peněz, které dostala od přítelkyně na zaplacení společného zájezdu, již zvládla vrátit.

„Něco jsem měla, zbytek jsem ušetřila. Nedá se nic dělat. K mému věku zkrátka patří už jakási nepozornost a roztržitost, musím si dávat větší pozor,“ říká smířeně. Nyní ji čeká běhání po úřadech. „Fakt je ten, že to nebyl žádný profesionál, protože ti klidně dokonce pošlou poštou oběti doklady,“ dodala na závěr herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám