Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herečka Zdenka Procházková, která v dubnu oslaví devadesátku, se v novém výpravném snímku Lída Baarová zhostila malé, ale výrazné role, když představovala prvorepublikovou hvězdu na konci jejího života. Skvěle zahrála její zatrpklost, musela ale šlukovat cigarety, z čehož jí bylo zle! A proč Baarovou, s kterou se skutečně znala, nemusela?

Paní Procházková byla jednou z hvězd velké premiéry ve Slovanském domě. A zájem si užívala.

„Dobré postavy se mi vždycky hrají dobře a tohle byla po dlouhé době rolička, která se mi líbila a kterou jsem si zahrála s chutí," říká, přestože samotnou Baarovou v oblibě vůbec nemá.

„Znaly jsme se. Neměla jsem ji moc ráda. Zažila jsem válku a kdokoliv se tehdy takovým způsobem choval, s tím jsem nemohla souhlasit. Ona hrála před válkou v propagandistických filmech za Goebbelse, a také během války,“ vysvětluje svůj postoj.

Během natáčení musela vypálit spoustu cigaret.

„Přitom nekouřím. Byla to tragédie! Šlo o tenké cigarety. Je vidět, když člověk nešlukuje, takže jsem se snažila to vtáhnout do plic. Kdysi jsem kouřila, tak jsem se divila, jak jsem někdy mohla tuhle hrůzu vtahovat do plic,“ dodala Zdenka Procházková.

Reklama

Další články

Načítám