Hlavní obsah
Článek

Bývalý úspěšný desetibojař a dnes primácký moderátor Roman Šebrle (49) se oblékl do maskáčů a strávil jeden den mezi ostrými hochy z jednotky rychlého nasazení. Splnil si tak klukovský sen.

Společnost mu dělal herec z Přístavu Petr Vágner (46). Pánové absolvovali střelbu na terč z pistole ráže 9 mm i ze samopalu, zásah s helikoptérou a speciální závod. Šebrle během výcviku uplatnil svou fyzickou kondici, kterou má i po skončení sportovní kariéry výbornou. Vágner zase využil toho, že nestřílel poprvé.

„Mám zbrojní průkaz, ale ze samopalu jsem už delší dobu nestřílel. Při střelbách na terč se dařilo Romanovi lépe s pistolí a mně se samopalem,“ popisuje Petr Vágner. Zážitkem bylo pro oba moderátory i slaňování z vrtulníku a následný zásah.

„Z vrtulníku jsme slanili na střechu, z ní na zem, tam jsme zaujali pozice a podle přesně dané strategie jsme přišli ke dveřím, já jsem je otevřel, hodil dovnitř granát a vrazili jsme dovnitř. Chlapi mě tu učili, na co si dát pozor, jak zneškodnit nepřítele, musel jsem v běhu střílet na terče rozmístěné po stěnách. Učili mě tu jejich taktiku,“ líčil herec.

Součástí výcvikového dne byl i zásah se speciálním zásahovým autem s žebříkem, kdy jednotka vnikla do domu oknem, stejně jako závod ve stylu takzvané opičí dráhy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám