Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V živém ranním vysílání televize Markíza se objevil prostřih na kuchaře, jak si kreditní kartou rovná bílý prášek do tzv. lajny. Na Slovensku to vyvolalo značné pobouření a vedení televize to označilo za nevhodný vtip. „V rámci televize z toho vyvodíme důsledky,“ slíbila mluvčí televize Tatiana Tóthová.

Šéfkuchař Ľubo Herko (36) se snažil situaci zachránit tím, že následně v rozhlasovém vysílání vysvětloval, že se jednalo pouze o práškový cukr. „Omlouvám se, pokud to někdo špatně pochopil. Měli jsme tam rozsypaný práškový cukr. Byl to blbý nápad. Nesmírně mě mrzí, že to takhle vypálilo,“ uvedl Herko.

Kuchař se nažil situaci zachránit, ale oheň už byl na střeše. O jeho skutku se vášnivě diskutuje na sociálních sítích a píše se o něm dokonce i v Americe. „Byl to asi hloupý pokus, jak zvýšit sledovanost,“ píše jeden z diskutujících. „Co když to nebyla sranda? Honem ho dejte na testy,“ vyzval další z diskutujících.

Případ už prošetřuje slovenská rada pro televizní vysílání. „V této chvíli zatím není možné vyhodnotit, zda došlo k porušení zákona,“ uvedla pro server pluska.sk mluvčí rady Lucia Jelčová. „Propagace omamných látek ve vysílání je zakázaná,“ dodala mluvčí.

Reklama

Další články

Načítám