Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Devětatřicetiletý Mickie Ness neměl žádný problém se svým jménem ani přezdívkou Nessie až do doby, než mu lidé začali říkat 'Loch Ness Monster', tedy Lochnesská příšero. Důvodem byla jeho obezita, která z Angličana udělala tlouštíka vážícího téměř 200 kilogramů, jenž se nezřídka kdy stával terčem posměchů a narážek. S přezdívkou Lochneska se nehodlal smířit, a tak se rozhodl pro žaludeční bypass a zhubl rovnou o více než polovinu své původní váhy, informoval britský Daily Mail.

Ness podle svých slov začal přibírat před dvaceti lety poté, co utrpěl zranění při nehodě na motorce. Už ve třiceti jej lékař varoval, že pokud nezhubne, zvyšuje se u něj riziko předčasného úmrtí. Sám však s obezitou nedokázal bojovat tak úspěšně, jak by si představoval, a proto před dvěma lety podstoupil podvázání žaludku. Dnes váží pouhých 95 kilogramů a je šťastný.

„Cítím se úžasně! Jsem možná poloviční chlap, než jsem býval, ale mám pocit, že jsem dvakrát takovým mužem,“ přiznal Ness, který byl ještě před dvěma lety lékaři označován jako chorobně obézní.

Úspěchu však Mickie dosáhl nejen díky operaci žaludku, ale také vlastní pílí. Nyní se stravuje zdravě a denně ujede průměrně 30 kilometrů na kole. Nadšený z nového vzhledu ale není jen Ness, ale také jeho přítelkyně Rachel James: „Vypadá naprosto úžasně. Má mnohem větší sebevědomí a je si vědom toho, že dostal druhou šanci žít. Jsem na něj tak pyšná.“

Související témata:
Lochneska

Reklama

Další články

Načítám