Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Na středeční premiéře napjatě očekávaného velkofilmu Lída Baarová (†86) s Táňou Pauhofovou v hlavní roli to bude vypadat jako zhmotnění příručky Kdo je kdo v českém šoubyznysu a politice. Do pražského Slovanského domu mají přijít stovky umělců, ale i politiků. Chybět nemá ani přísně střežený prezident Miloš Zeman nebo ministr financí Andrej Babiš. Centrum Prahy čekají manévry!

Že se hlava státu zúčastní premiéry nějakého snímku, je raritou, ale když si uvědomíme, že režiséra snímku Filipa Renče (58) právě Zeman předloni odměnil státním vyznamenáním a že jsou pánové velcí přátelé, nelze se tomu divit.

Jeho účast na podobné společenské události znamená obří manévry policie i prezidentské ochranky. Ta byla početná už před útokem na exprezidenta Klause v Chrastavě v roce 2012, kdy na něj začal střílet muž airsoftovou pistolí, po ní se ještě dramaticky zpřísnila. Nejvyšší ústavní činitel přijede opancéřovanou limuzínou a kolem sebe bude mít tolik nabušených bodyguardů, že kdyby se někdo o něco pokusil, rovnalo by se to sebevraždě.

„Vedle pana prezidenta přislíbil účast na premiéře také například ministr financí Andrej Babiš (ten je také přísně střežený ochrankou - pozn. red.) nebo ministr kultury Daniel Herman. Účast na červeném koberci potvrdili například Dagmar Havlová (71), Michal Horáček, Miroslav Žbirka nebo Jiřina Bohdalová,“ oznámili tvůrci.

Výpravný snímek o nejkontroverznější české herečce, která měla milostný románek s nacistickou zrůdou Josephem Goebbelsem, což jí zničilo nejen kariéru, ale i rodinu (sestra spáchala sebevraždu, matka zemřela ve vazbě, otec přišel o nohu), měl osmdesátimiliónový rozpočet. Kromě Pauhofové v něm exceluje Simona Stašová v roli její matky nebo Karl Markovics v roli Goebbelse (toho známe coby Stockingera ze seriálu Komisař Rex). Nechybí ani Pavel Kříž coby velmi zdařilý Hitler.

O film je velký zájem nejen u nás, ale i ve světě, Baarová je nechvalně proslulá všude. Práva na biják už koupila rakouská televize, producenti ale jednají se společnostmi prakticky po celém světě.

Reklama

Další články

Načítám