Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tahle krásná dívka už ve své nedlouhé kariéře ukázala přednosti. V novém filmu o nejkontroverznější české herečce všech dob Lídě Baarové (†86) ukázala ale jak ty ženské, tak herecké. Představuje totiž labilní sestru milenky Josepha Goebbelse Zorku Janů, která spáchá sebevraždu.

Vnučka Limonádového Joea Karla Fialy Anna Fialová, která je kromě filmu Filipa Renče (58) k vidění i v Muzikálu aneb cesta ke štěstí, hraje sestru Lídy, která neunesla problémy, jež po válce dolehly na celou rodinu. Ve snímku se nejdřív vykoupe (diváci si přijdou na své) a pak v panenském rouše, které rozhodně nezakryje všechno, skočí ze střechy honosné vily vstříc smrti.

„Byla maniodepresivní. Strašně trpěla. Každá nepříjemná zpráva na ni působila,“ říká Fialová o své roli prvorepublikové herecké divy.

Aby při natáčení neměla strach, byla kolem pasu jištěná. „Jenom jsem se nahnula nad střechu, což pro někoho může být strašidelná představa, ale já miluju výšky, takže jsem si to vlastně užívala,“ dodala drobná herečka, jež prý také v reálném životě trpí depresemi. Ovšem v mnohem menší míře.

Reklama

Další články

Načítám