Hlavní obsah
Článek

Blíží se den sv. Valentýna a vy pořád ještě přemýšlíte, čím překvapit partnera? Nadělte si letos dárek, na který se nezapomíná - zimní dovolenou v tropickém ráji. Právě teď vrcholí nabídka nejvýhodnějších last minute pobytů v exotice. S portálem dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. bude výběr hračka – unikátní online srovnávač vám během pár vteřin najde zájezd na nejlepší ceny.

Dominikánská republika – místo, kde tanec znamená život

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Chcete vyrazit na nejkrásnější pláže na světě? Pak se vydejte do Dominikánské republiky, zdejší pláže ocenilo jako nejpůvabnější na celé planetě dokonce i UNESCO. Ať už zamíříte do kteréhokoliv letoviska, uvítají vás scenérie jako z plakátů. Na ostrově rostou pomeranče, ananasy i další druhy exotického ovoce a tak si každý den můžete dopřát čerstvé a chutné smoothies přímo na pláži. Stojí za to ochutnat i místní rumy a také doutníky, kterých si odborníci cení pro jejich výjimečnou chuť více než těch kubánských. A pokud chcete pochopit neustálý úsměv na tváři místních obyvatel, kývněte na jejich nabídku zatančit si merengue. Dominikánský národní tanec ve vás vyvolá nečekané emoce.

Thajsko – přes den relax, v noci party, na to láká Las Vegas Asie

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Vyhlášené letovisko Pattaya leží na pobřeží Thajska asi 150 km jihovýchodně od Bangkoku. Díky nádherným plážím a dechberoucím botanickým zahradám patří mezi nejvyhledávanější plážová střediska v zemi. Kromě toho nabízí také rušný noční život – jen málokde najdete takovou koncentraci barů, diskoték a bizarních atrakcí, jako je např. tygří zoo. Pattayi se proto přezdívá Las Vegas Asie a míří sem především mladší turisté. Letovisko ale poskytuje skvělé podmínky také pro milovníky vodních sportů a má ideální polohu pro výlety na blízké ostrovy Ko Phai nebo Ko Krok, kde se dá relaxovat, rybařit nebo se potápět u korálových útesů.

Kuba – ostrov s atmosférou dob dávno minulých

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dovolená na Kubě se vlní v rytmu salsy, chutná po piňacoladě a voní po doutnících. Díky svojí izolaci se Kuba stala výjimečným skanzenem komunismu. Svezte se v nablýskaném americkém veteránu z 50. let minulého století a plnými doušky si užijte západ slunce na pobřeží Karibského moře. Nejslavnější pláží je Varadero s délkou 20 km, na níž převládá jemný zlatavý písek a tyrkysové zátoky. Při objevování Kuby nevynechejte Havanu, která je nejkrásnějším městem Latinské Ameriky. Ne nadarmo se jí přezdívá Paříž Karibiku. Kvůli uvolňování vztahů s USA se Kuba pomalu otevírá světu a specifická atmosféra se možná brzy změní – na ostrov se proto vyplatí vyjet co nejdříve.

Srí Lanka – ostrov dokonalé krásy

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Buddhou zapomenuté vesničky a nekonečný klid – i to je Srí Lanka. Nádherný ostrov nabízí bezpočet možností, pokud jej chcete skutečně poznat, doporučujeme namíchat si koktejl z toho nejlepšího. Tady je recept! Neskutečný zážitek představuje jízda v tuk-tuku, při prohlídce hlavního města Kolomba vás ohromí buddhistické chrámy Kelaniya Raja Maha Vihara a Gangaramaya. Děšťový prales Sinharaja přibližuje vzrušující život divokých šelem i krásu vodopádů. Přispějte na záchranu opuštěných slonů v unikátním sirotčinci Pinnawala a ochutnejte místní čaje přímo na plantážích, odkud čajové lístky pocházejí. Srílanský koktejl dochutí k dokonalosti pobyt ve vyhlášeném přímořském letovisku Hikkaduwa.

Maledivy – nejromantičtější ostrovy světa

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Souostroví v Indickém oceánu je proslavené plážemi s bělostným a velmi jemným pískem, průzračně čistou vodou a nádhernými korálovými ostrovy, kde můžete dlouhé hodiny pozorovat podmořský život. Pokud chcete svého partnera vzít na tu nejromantičtější dovolenou na světě, Maledivy jsou pravé místo. Vybrat si můžete mezi ubytováním v luxusních hotelech, v bungalovech a vilách nebo v domcích, které stojí na kůlech jen pár metrů nad hladinou. Stačí jen odložit knihu a z terasy můžete rovnou skočit do nádherně teplé vody. Maledivy si zamilují nejen plážoví povaleči, ale díky široké nabídce sportovních aktivit i ti, kteří si chtějí užít potápění, šnorchlování nebo vodní lyžování.

Další články

Načítám