Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Kapela Charlie Straight, která v roce 2009 získala tři hudební ceny Anděl za debutovou desku She´s a Good Swimmer, si zoufá. Stejně jako zpěvačka Helena Vondráčková je nespokojená s tím, jak málo je hrají v rádiích. Na rozdíl od modly českých gayů se ale kluci z Charlie Straight rozhodli řešit vše mimosoudně. Apelují totiž na své fanoušky, aby se za ně bili o jejich práva na trhu českého showbyznysu.

„Naši příznivci si stěžovali, že nás málo hrají rádia. Tak jsme si řekli, proč jim nedat šanci s tím něco udělat,“ popsal nápad vyhlásit soutěž pro fanoušky basák Johnny Cienciala. A ten se opravdu uchytil. Světové internetové servery byly totiž během několika dní zahlcené videi, které žádají majitele rádií, aby hudbu čtveřice muzikantů z Třince začali hrát více.

„Vzniklo asi deset videí. Některé z nich jsou hodně propracované a asi dalo dost práce je vyrobit. Všechny se dají najít na YouTube, stejně jako záznam tohoto domácího koncertu ze Stříbrné Skalice,“ doplnil Johnny, který už s ostatními hochy z kapely nejenže vybral výherce kampaně za Charlie Straight. Navíc už dokonce uskutečnil soukromý koncert na dvorku rodinného domu bratrů Senftových, kteří vítězné video připravili.

Na celou akci se rodina Senftů řádně připravila. Maminka výherce Lukáše, studenta vysoké školy v Praze, napekla a navařila celou řadu dobrot, po koncertě se opékaly buřty. „Přípravy trvaly asi týden,“ komentovala paní Senftová s úsměvem talíře plné koláčků, řezů, chlebíčků a dalších pamlsků.

Občerstvení se, stejně jako počasí a samotná show na zahradě, kam dorazilo asi padesát kamarádů bratrů Senftových, podařilo. „Koncert dopadl výborně. Ještě líp, než jsme si představovali,“ pochlubil se Lukáš Senft.

A stejného názoru je i frontman kapely Albert Černý. „Atmosféra tu byla krásná. Okolo chodila koza, ovce, pes a kočka. Tančily s námi i malé děti, které obvykle na naše koncerty nechodí. Z toho jsem měl vážně radost.“

Fanoušci, kteří se ale na soukromou párty nedostali, nemusí zoufat. Již na přelomu září a října se mohou těšit na Koule.cz tour Charlie Straight.

Reklama

Další články

Načítám