Hlavní obsah
Článek

Ewu Farnou (30) letos čeká jedna premiéra týkající se jejího koncertování. Zpěvačka se spojila s kapelami Support Lesbiens a Nebe a společně vyrážejí na tour po českých městech. „Nikdy jsem neabsolvovala tour s jinými kapelami, jako vždy jsme i loňské akustické turné odjeli samostatně. Pro mě je to tedy vítaná změna. Těším se na publikum, těším se na srandu v zákulisí s kapelami a na nevšední zážitek,” říká zpěvačka, kterou zároveň čeká oslava deseti let na scéně. Proběhne formou velkého koncertu v listopadu.

Zatímco Ewa v loňském roce strávila většinu času na koncertních pódiích, Support Lesbiens se věnovali především vzniku nového alba K.I.D. Písně z něj na koncertech nemohou chybět. „Vyjma vystoupení v České televizi a Prahy, kde jsme album K.I.D. vloni pokřtili, jsme novou desku naživo zatím nikde nehráli. O to víc se na tento jarní putovní trojkoncert těšíme,“ říká frontman Support Lesbiens Czenda Urbánek.

A na koncerty se těší i kapela Nebe, která má k oběma předchozím jmenovaným interpretům specifický vztah. „Na Supportech jsme vyrostli, byli to pro mě vlastně s Charlie Straight dvě české anglicky zpívající kapely, které jsem měl fakt hodně rád. Píseň Cliché byla dokonce jedna z prvních písní, kterou jsme s kapelou hráli,  když jsme začínali a neměli dost své vlastní tvorby při prvních vystoupeních,” říká její frontman Petr Harazin.

S Farnou je zase pojí rodiště. „Ewu Farnou samozřejmě sledujeme od jejích prvopočátků, jelikož je z našeho regionu, a cítíme k ní velký respekt, protože si myslíme, že její kariérní přerod z talentované dětské hvězdy do současné respektované interpretky oslovující vyzrálé publikum nebyl vůbec jednoduchý,“ dodal kytarista Nebe Štěpán Petrů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám