Hlavní obsah
Článek

Statečně se stavěl tváří v tvář medvědům grizzlym, rakovině se ale bohužel vzepřít nedokázal. Americký herec, kaskadér a dobrodruh Dan Haggerty, proslulý převážně rolí Grizzlyho Adamse ve westernu The Life and Times of Grizzly Adams, zemřel ve věku 73 let na následky nemoci, která v posledních dnech vzala život i Davidu Bowiemu (†69) a Alanu Rickmanovi (†69). Haggerty zemřel podle prohlášení rodiny v pátek ve svém domě v kalifornském San Fernando Valley obklopen svými nejbližšími příbuznými a přáteli.

Rakovina byla herci diagnostikována před několika měsíci, poté co absolvoval operaci kvůli úporným bolestem zad. Lékaři jej propustili do domácího léčení s tím, že jeho čas se krátí, proto by jej měl strávit s rodinou místo po nemocnicích.

Ke zvířatům měl Haggerty vždy velmi blízko, už jako dítě vyrůstal s divokými šelmami, rodina je vlastnila jako atrakci a Haggerty vystupoval s vlastním číslem i s medvědem. Po střední škole se přestěhoval do Kalifornie, kde se začal věnovat herectví. Zkušenosti se zvířaty zužitkoval pak nejen ve zmiňovaném snímku z roku 1974 a v jeho pokračování, ale zároveň i jako cvičitel zvířat pro filmová studia Walta Disneyho. Jako kaskadér zároveň působil v sérii Tarzan.

Haggerty byl dvakrát ženatý. V sedmnácti se v kapličce v Las Vegas oženil s Diane Rooker, s níž měl dcery Tracey a Tammy. Rozvedli se po 25 letech. S druhou manželkou Samanthou Hilton si pořídil ještě syny Dylana a Codyho a dceru Megan. Žili spolu do Samantiny smrti v roce 2008, zemřela po tragické nehodě na motocyklu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám