Hlavní obsah
Článek

Zbožňovali ji muži i ženy. A ona jim lásku velmi ráda opětovala. Hollywoodská ikona Marlene Dietrich, kterou dlouhá léta mnohé dámy nadšeně kopírovaly nejen ve stylu oblékání, nebyla v soukromí žádná starosvětská puritánka. Přestože podle své dcery milovala více obdiv a lásku k sobě samé více než sex samotný, rozhodně se v tomto směru nedržela zpátky.

Mezi milence z řad slavných mužů patřili například Frank Sinatra, J. F. Kennedy, Ernest Hemingway, Yul Brynner, Charles Aznavour či Brian Aherne. Sama herečka při milostných hrátkách nikdy nepoužívala kondom a svou dceru dotazem na tento předmět zcela šokovala ještě ve svých třiašedesáti, kdy se do kohosi bláznivě zamilovala.

„To já jim nikdy používat nedovolím. Takový nesmysl. Nadělají s tím potmě hrozný zmatek. Kromě toho jsou vždycky hrozně milí a vděční, když jim řekneš, že to nemusejí mít,“ popisovala matčinu reakci její dcera Maria Riva ve vzpomínkové knize.

Nezapomenutelná hvězda filmů Modrý anděl, Šanghajský expres, Maroko či Rudá carevna se ještě za dob své plodnosti spoléhala na zcela jinou metodu. Prováděla očistné rituály ledovou vodou a octem.

„Matčiným nejvzácnějším a nejbedlivěji střeženým majetkem byl irigátor z růžové gumy. Ten měla jeden v používání a nejméně čtyři další v rezervě, kdyby se ten první protrhl. Vinný ocet značky Heinz se kupoval po basách. Nikdy nepochopím, jak se moje matka dokázala vyhýbat nesčetným otěhotněním. Pouze jednou jí její spolehlivá metoda ledové vody a octa zradila a matka to svému hvězdnému partnerovi nikdy neodpustila,“ vzpomíná v knize Moje matka Marlene Dietrichová její dcera Maria.

Reklama

Další články

Načítám