Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Indický ocelový magnát Lakšmí Mittal je podle časopisu Forbes šestým nejbohatším mužem světa a jeho jmění se odhaduje v přepočtu na 540 miliard korun. Přestože jej lze na veřejnosti spatřit výhradně v elegantních oblecích, nyní se fotografům podařilo zvěčnit tohoto boháče v moři, jak si s manželkou Ushou užívá dovolenou v Řecku.

Jednašedesátiletý Mittal vystudoval ekonomii a následně vsadil na ocel. Poměrně rychle dosáhl úspěchu díky tomu, že levně odkupoval upadající ocelárny, investoval do jejich modernizace a proměnil je v prosperující podniky.  V současnosti je šéf a většinový investor největší ocelářské skupiny na světě ArcelorMittal, která vlastní i ostravskou Novou huť. Mittal tak zaměstnává rovněž zhruba devět tisíc Čechů.

Magnát žije s rodinou v Londýně v nejlukrativnější lokalitě poblíž Kensingtonského paláce. Vlastní tam nejdražší nemovitost na světě užívanou k soukromým účelům. Rozsáhlé sídlo ve viktoriánském stylu, za nějž v roce 2004 zaplatil v přepočtu 2,2 miliardy korun, odkoupil od šéfa Formule 1 Bernieho Ecclestona.

Související témata:
Lakšmí Mittal
Magnáti
Ocel
Ocelárna

Reklama

Další články

Načítám