Hlavní obsah
Článek

Ačkoli rodina oficiální příčinu smrti s novináři rozebírat nechce, spolupracovníci Davida Bowieho (†69) jsou sdílnější. A podle režiséra Iva van Hova slavný britský hudebník v neděli 10. ledna podlehl nádorovému onemocnění jater, s nímž bojoval rok a půl. Během posledního roku pak prý prodělal šest infarktů srdečních komor.

„Vím o tom asi rok. Začali jsme spolupracovat na našem představení Lazarus a v jednu chvíli si mě vzal na kraj jeviště, aby mi řekl, že tam nebude moct být pokaždé kvůli své nemoci. Řekl mi, že má rakovinu, že má rakovinu jater. Ostatní obsazení o tom nemělo ani ponětí a také mám pocit, že to netušili ani hudebníci, s nimiž nahrával desku Blackstar. Věnoval veškeré úsilí tomu, aby tyto dva projekty dokončil včas, aby ho nemoc nemohla porazit,“ svěřil van Hove deníku The Mirror.

V prosinci David Bowie zamířil do New Yorku, aby se zúčastnil muzikálu a nezklamal fanoušky. „Psalo se, že vypadal tak dobře a zdravě. Ale v zákulisí se vyčerpáním zhroutil. Tehdy jsem si uvědomil, že je to možná naposledy, co ho vidím,“ dodal van Hove.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám