Hlavní obsah
Článek

Vrchol svých hereckých kariér mají tyto tři dámy zřejmě již za sebou. Dnes, kdy už překročily padesátku a o někdejší filmové slávě si mohou nechat jen zdát, vypadají však mnohem lépe než v letech osmdesátých, které patřily kudrlinám na hlavě a hodně barevné módě. Posuďte sami.

Jennifer Beals (52) si dodnes všichni pamatují především jako sexy svářečku z muzikálu Flashdance. Herecký triumf v podobě Zlatého glóbu ani popularitu s filmem spojenou však tehdy nedokázala správně využít. Vrhla se na studium literatury, přerušila kariéru, a když se na konci osmdesátých let vrátila před kamery, dostávala většinou role v podřadných filmech.

Jennifer Grey (55) mají dodnes také všichni spojenou jen s jednou rolí. Frances Housemanová alias Baby z nesmrtelné letní romance Hříšný tanec z ní na pár let udělala hvězdu první velikosti. I ona měla v následujících letech na filmové nabídky ale spíše smůlu. Z popularity Hříšného tance těží herečka vlastně dodnes.

Také Geena Davis (59) slavila první herecké úspěchy s trvalou na hlavě. Filmy Moucha, Náhodný turista, Beatlejuice i získání Oscara jí na čas zařadily mezi nejpozoruhodnější herečky. V devadesátých letech její popularita začala uvadat a ona se začala věnovat dalším aktivitám. Vrcholově začala dělat lukostřelbu, byla producentkou a v pozdním věku se stala mámou. Už zítra oslaví šedesátku, na kterou nevypadá ani omylem.

Která z dam bojuje s přibývajícím věkem nejlépe?
Jennifer Beals (52)
88,3 %
Jennifer Grey (55)
5,9 %
Geena Davis (59)
5,8 %
Celkem hlasovalo 28812 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám