Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Nekontrolovatelné přecpávaní a takřka nulový pohyb měly za následek to, že Nikki Webster dosáhla enormní váhy dosahující hmotnosti čtyř průměrných žen. Doslova za pět dvanáct se rozhodla s morbidní obezitou zatočit.

Třiatřicetiletá Američanka měla už od dětství sklony k tloustnutí a svůj stav přisuzovala nezodpovědným rodičům, kteří nikdy neřešili její stravování. Neomezený příděl sladkostí v dětství ale nejspíš nezpůsobil to, že Nikki nakynula do obřích rozměrů, takže pro ni byla neuvěřitelně náročná i tak obyčejná činnost jako běžná hygiena. Obézní žena se totiž sotva vešla do sprchového koutu a každý její pohyb byl doprovázen velkou bolestí.

Intimní záběry ze svého života Nikki zveřejnila v televizním dokumentu My 600lb Life (Můj třísetkilový život), kde se ukázala i nahá. „Je to naprosto vysilující. Celé tělo mě strašně bolí, nenávidím ho! Jsem závislá na jídle, a ta závislost mě zabíjí,“ posteskla si před kamerou.

Nikki se rozhodla veřejně hubnout, ale lékaři jí odmítli provést operaci žaludku, dokud vlastními silami neshodila 22 kilogramů. Poté začala ztrácet jedno přebytečné kilo za druhým a po roce snahy pokořila dvousetkilovou hranici, což představuje dvě třetiny její původní hmotnosti.

Tím ovšem hubnoucí program obézní ženy z Arkansasu nekončí. Nikki by se ráda dostala až na 100 kilogramů, ale to na sobě bude muset pracovat dalších 18 měsíců.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám