Hlavní obsah
Článek

Pokud jste dosud neslyšeli o herečce Alicii Vikander, měli byste zpozornět. Na sedmadvacetiletou švédskou krásku se totiž v Hollywoodu pějí ódy.

Alicii se podařil fenomenální triumf, když se její jméno rovnou dvakrát objevilo v aktuálních nominacích na Zlaté glóby. Dosud nepříliš známá herečka může prestižní cenu získat za vedlejší roli ve sci-fi Ex Machina i hlavní výkon v dramatu Dánská dívka.

Zatímco v prvním filmu představovala digitálními triky upraveného robota, v druhém se ukázala v celé své kráse. Za Dánskou dívku je Alicia nominována i na SAG Award. Už v neděli se ukáže, jak bude na udílení Zlatách glóbů úspěšná. Ať už dopadne jakkoliv, její jméno jistě zazní příští týden při vyhlášení oskarových nominací.

Nadějné herečce to v dobových kostýmech moc sluší, což už předvedla ve filmech Královská aféra či Anna Karenina, ale vůbec nevadí, když své svršky před kamerou odloží. Během natáčení filmu o první změně pohlaví čekala Alicii Vikander odvážná scéna s Eddiem Redmaynem, který je skutečnou dánskou dívkou, o níž režisér Tom Hooper vypráví.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám