Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Cigárko a jeden panák za druhým! Tak prezentují prezidenta Miloše Zemana v nové komedii Vánoční Kameňák (jeho tiskového mluvčího hraje Láďa Hruška). Podívejte se na ukázku, jak se jim legrace na adresu hlavy státu povedla!

Vyloženě dvojníka nejvyššího ústavního činitele by se jim asi sehnat nepodařilo, ve snímku proto hraje jen „jeho“ hlava zezadu, a že jde o Zemana, poznají diváci podle hlasu. Nalévá si jednoho panáka za druhým, mudruje s Václavem Vydrou alias Pepanem Novákem, starostou Kameňáku, který přišel prosit, aby mu povolil postavit na hoře Říp skokanský můstek, a kouří při tom cigaretu. Nechybí mu ani obligátní hůlka, o kterou se opírá.

„Snímek jsem neviděl, stejně tak pan prezident. Nebudu tedy film hodnotit,“ uvedl pro Super.cz mluvčí pravého prezidenta Jiří Ovčáček s tím, že v České republice od časů České sody chybí kvalitní satira a místo ní jde často o vulgarizaci.

„Pozor, my si z našeho pana prezidenta neutahujeme, my ho máme rádi a trochu jsme to vygradovali jen z toho důvodu, protože víme, že má velký smysl pro humor. Proto jsme také nechali jeho hlasem promluvit Petra Jablonského. O něm se totiž pan Zeman vyjádřil tak, že se mu líbí, jak ho imituje,“ říká producent Pavel Pásek s tím, že má hlavu státu za frajera

a že fiktivní filmový prezident z jeho strany není dalším příspěvkem do řady kritik na adresu toho skutečného.

„Není to žádná éterická bytost, ale člověk z masa a kostí, který se nestydí za to, že si dá panáčka a cigárko. Prostě je jako jeden z nás,“ dodal producent.

Reklama

Další články

Načítám