Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O svátcích, když zrovna nejíme a nedíváme se na pohádky, bývá čas třeba i na listování starými alby. Tak to udělalo i pár herců ze seriálu Přístav, kteří se s námi podělili o fotky z dětství. No řekněte, poznali byste je?

"Moje fotka je z dramatického kroužku, kam jsem chodila, z vánočního představení pro děti a rodiče Betlémská hvězda. Tedy z mých hereckých začátků. Představení jsme hráli na různých místech, měla jsem v něm roli Anděla, který byl průvodcem celé hry. Fotka je z období před přijímačkami na konzervatoř, je mi na ní čtrnáct let, i když na ní vypadám mnohem mladší. Když jsem začala na konzervatoři studovat, měřila jsem jen 140 centimetrů," vzpomínala Kateřina Kaira Hrachovcová.

"Já vyrůstal v Orlických horách u babičky v Osečnici, kde se narodil tatínek. Fotka je z roku 1975 nebo 1976. Tenkrát měla vesnice tak maximálně padesát čísel a zima tam pro mě byla opravdu zimou. Na stromku nám visely vlašské ořechy, svíčky, ozdoby z korálků, které babička schraňovala ještě z doby, kdy byla sama malá. Dělávala vaječný koňak (pro mě bez rumu) a domácí punč. Tenhle Štědrý večer byl pro mě úžasný v tom, že jsem poprvé ten punč ochutnal. A možná jsem byl poprvé mírně ovíněný," připojil se Martin Zounar.

Jako kluk vypadala v pěti letech herečka a principálka herecké společnosti Olga Želenská, mimochodem jedna z bývalých manželek Pavla Trávníčka. "Protože mám narozeniny těsně před Štědrým dnem, dostala jsem k pátým narozeninám obrovskou pannu. Měla jsem bezvadné rodiče. Táta byl umělec, Slovák, herec, cholerik, takže já s choleriky umím zacházet. A maminka byla zubní laborantka, která ho milovala. A mě milovali všichni. Takže já jsem měla krásné dětství a moc ráda na ně vzpomínám," svěřila.

Dodnes prý tráví svátky s rodiči herečka Kristýna Kociánová. "Na fotce jsem s tatínkem a se sestrou a jsou mi tam zhruba tři roky, ještě jsme bydleli v paneláčku. Mám toto období moc ráda, i to, že se jako rodina pořád potkáváme. Naberu sestru a jejího přítele a jedeme za rodiči společně, takže se u stolu sejdeme v pěti. Maminka vždycky všechno obstarávala a připravovala, dnes už je to obráceně, iniciativu jsem převzala já a mamka pomáhá mně," pochlubila se.

Reklama

Další články

Načítám