Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před téměř šesti lety jí byly plné noviny i televize, a to nejen v rodných Spojených státech. Tehdy čtyřiatřicetiletá Nadya Suleman po umělém oplodnění přivedla na svět osm dětí, přičemž dalších šest už jako svobodná matka doma vychovávala.

Suleman se v té době musela vypořádat nejen se zápřahem, který si jen málokdo dovede představit, ale i s negací ze strany široké veřejnosti. Dnes už se všemi dětmi žije poklidným rodinným životem v Kalifornii mimo zájem médií. S jedenácti ze svých dětí se Nadya nedávno vydala do parku La Habra, kde se sourozenci věnovali převážně devítiletému Aidenovi, jenž trpí autismem.

Případ začátkem roku 2009 vyvolal i diskuze na téma asistované reprodukce. Suleman se jako nezaměstnaná žena pobírající sociální dávky, která pro východu tolika dětí neměla prostředky ani vhodný domov, dostala na přetřes snad v každé domácnosti. O svém údělu tehdy matka celkem čtrnácti dětí poskytla nespočet rozhovorů a natočila i několik dokumentů. S miminky se často účastnila různých akcí za účelem přivýdělku a rovněž se na ně skládaly sbírky.

Suleman ovšem veřejnost popudila ještě několikrát, například poté, co si dopřála operaci prsou. Přetrvávající finanční potíže navíc v roce 2012 řešila natočením filmu pro dospělé s názvem Octomum Home Alone.

Reklama

Další články

Načítám