Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani přítomnost policisty nezabránila neznámým lapkům, aby neřádili přímo pod okny penzionu v Myslovicích, kde se konalo soustředění finalistů Muže roku 2011. Zatímco se finalisté znavení tréninkem na finále ještě vyvalovali v postelích, kdosi vykradl místní kapličku. V té bylo i zařízení, které celé vesničce zajišťovalo rozhlas a internet. I to zmizelo. Obyvatelé Myslovic jsou tak hodně rozčílení.

Sedmadvacetiletý Martin Klušák, který je nejstarším z finalistů a pracuje jako policista, nestačil valit oči. Místo pohledu na romantickou scenérii vesnice jej u snídaně na terase překvapil pohled na kolegu v uniformě.  Podle prvních informací vyšetřoval krádež zařízení, které pro Myslovice zajišťovalo příjem internetu a bylo umístěno v kapličce.

Přitom právě kolem kapličky den předtím finalisté absolvovali improvizovanou rozcvičku s během, kliky anebo házením polen, které ve vzpírání nahradily činky. "Tady se už roky nic nestalo a zrovna, když přijedou finalisté soutěže Muž roku a média, dojde k takové události. To je ostuda," báli se majitelé Statku česká lípa, kde soustředění probíhalo.

Posléze starostka obce událost upřesnila. "K vykradení kapličky na návsi nemuselo dojít v době soustředění finalistů soutěže Muž roku. Podle policejního záznamu k tomuto činu došlo v období mezi 20.7. až 13.8.2011. Dále pak v žádném případě není pravdou, že z objektu kapličky došlo k odcizení zařízení, které zajišťuje připojení k internetu a rozhlasu. Došlo pouze k odcizení staré dřevěné skříňky, která byla umístěna uvnitř kapličky. Tím vznikla obecnímu úřadu škoda ve výši asi 4500,- Kč," uvedla starostka Věra Dvořáková.

Reklama

Další články

Načítám