Hlavní obsah
Článek

Takových dvanáct měsíců ještě Karel Gott (†80) během svého dlouhého života opravdu nezažil. Nezůstal kámen na kameni, vše se obrátilo vzhůru nohama. Pojďme si spolu nyní uplynulý rok nejslavnějšího Čecha připomenout.

Vše začalo odrážením kritiky manželky Ivany Gottové. To, že ji veřejnost nepřijímá, Mistra velmi trápilo a snažil se ji bránit. Její posměšné ocenění za pěvecký dárek zpěvákovi k loňským narozeninám snášel velmi těžko. Bral to jako osobní urážku a trápilo ho, že se tím ubližuje jeho malým dcerám. Za kudlu do zad považoval i video imitátora Petra Jablonského, který se posmíval Ivaně.

Krátce nato začaly nebývalé manévry v jeho pracovním týmu. Propustil dlouholetou manažerku, následně i Jana Adama, muže který mu třicet let dělal tajemníka. Nový tým mu obstarala jeho žena, stala se i jednatelkou agentury, která o Gotta pečuje. Po pár měsících ho doplnila i o tiskovou mluvčí, poprvé za Gottovu kariéru.

V červnu 2015 se začaly rozebírat zdravotní potíže božského Káji. Ten zprávy bagatelizoval s tím, že má jen srdeční arytmii, nejde ale o nic vážného.

Koncem října pak začalo hotové šílenství. Nejdřív unikla jen ta zpráva, že Gott musel být náhle převezen do nemocnice, takže se spekulovalo o srdci, následně jeho blízcí přiznali operaci náhlé příhody břišní, aby pak nakonec celý národ šokovali sdělením, že Mistr trpí rakovinou mízních uzlin.

Následovala obrovská vlna podpory, snad celá republika na zlatý hlas z Prahy myslela a přála mu uzdravení. Gott poslal fanouškům dojemný vzkaz, musel ale i čelit novému útoku podivné německé fanynky. Zpěvák později přiznal, jak probíhá jeho léčba, jak často mu není dobře a jak jeho chorobu vnímají jeho dcery.

28. listopadu všechny opět dojal snad až k pláči, když přišel na Slavíky a těžkým hlasem promluvil k sálu, který mu několikrát tleskal vestoje. Hned poté nastoupil na druhou fázi chemoterapií, při této příležitosti prozradil, že mu vypadávají vlasy a má bolesti žaludku a kloubů. Šance na uzdravení je ale prý naštěstí obrovská, devadesátiprocentní.

Následkem léčby už si musel oholit zbytek vlasů a sháněl si paruku, v plánu také bylo, že na Vánoce bude patrně ve špitále.

Hlavní ale je, že pro něj nejtěžší chvíle života zvládá dobře a má velkou podporu nejen přátel a rodiny, ale i všech fanoušků. A příští rok bude určitě zase zdravý jako rybička!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám