Hlavní obsah
Famous
Článek

Ženské sténání při sexu je sice přirozené, ale nikterak nekopíruje nutně jejich vlastní orgasmus. Evolučně se totiž sténání u žen stalo nástrojem, jak ovládat při souloži muže. Nová studie z Británie dokazuje, že ženy sténají hlavně během mužova orgasmu a že jejich zvukové projevy ovlivňují rychlost a průběh mužova vyvrcholení. Evoluce tak dala ženám nástroj, jak muže ve své vagíně ovládat.

„Tato data dohromady jasně demonstrují odloučení načasování ženského orgasmu a projevování kopulačních zvuků, což ženám poskytuje možnost manipulovat s mužským chováním v jejich vlastní prospěch,“ tvrdí vědci z University of Central Lancashire.

Ženy sténáním plní představu „ideální sexuální partnerky“, ale tím, že při sténání nemají samy orgasmus, mohou zvuky vydávat při plném vědomí a jedině tak mužovo chování vědomě řídit. Mnohé ženy navíc skutečně věří, že jejich partneři po sténání touží.

„Ženy nevydávají zvuky při sexu tolik proto, aby vyjádřily vlastní potěšení, ale aby pomohly mužům dosáhnout vyvrcholení,“ komentoval výsledky studie psycholog John Grohol z Marylandu.

Reklama

Další články

Načítám