Hlavní obsah
Článek

V únoru v Praze na delší dobu naposledy proběhne Ples v Opeře. Budova Státní opery bude totiž muset projít náročnou rekonstrukcí, která bude trvat několik let. Proto se organizátoři plesu rozhodli rozloučit co nejzajímavějším programem. Začali změnou moderátora, takže ples nebude uvádět jako obvykle Leoš Mareš, ale nahradí jej Marek Eben.

"Nejluxusnější český galavečer tentokrát připomene Velkou Británii. Monarchie jako symbol aristokratické společnosti se prolne cateringem, pojetím scény na téměř 1000 metrech čtverečních a samozřejmě hlavně uměleckým programem. „Za ústřední motiv jsme zvolili ženu — královnu. Na scéně se hosté mohou těšit tedy především na dámy, které kralují svému oboru,“ naznačila hlavní dramaturgickou linku ředitelka Plesu v Opeře Zuzana Vinzens.

Pro úvodní operní vystoupení se podařilo získat přední českou operní sólistku Pavlu Vykopalovou, která přednese árii Henryho Purcela. V baletních vystoupeních se těšíme na první sólistku baletu Národního divadla Andreu Kramešovou. Pouze pro Ples v Opeře si speciální vystoupení inspirované Jamesem Bondem připravují violoncellistka Terezie Kovalová a zpěvačka Tonya Graves," doplnila.

Stejně jako v předchozích ročnících se hosté plesu mohou těšit na zajímavý design vstupenek i vizuálu. „Každá vstupenka je unikátní jednak citátem, kterých jsme vymysleli přes 600, a opakují se tedy maximálně dvakrát, ale také ručně vyráběnou pečetí v barvách monarchie. Pro vizuál jsme jako inspiraci zvolili slavnou známku Modrý Mauricius. Ten původně nese portrét královny Viktorie, my jsme na něm ve stejné stylizaci představili osobnosti, které stojí za Plesem v Opeře – účinkující, šéfkuchaře, hosty, produkční tým,“ přiblížila opět netradiční pojetí Zuzana Vinzens.

Reklama

Další články

Načítám