Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fotografka Sára Saudková (48) je známá svým svérázným přístupem k životu a ke světu. A stejně tak to má i s vánočními svátky. „Vánoce budu prožívat naprosto civilně, protože je už deset let neslavím,“ šokovala Saudková svým otevřeným prohlášením.

„Nelíbí se mi ta komerční štvanice, která se kolem původně křesťanských svátků nabalila. Já křesťan nejsem. Nikomu ty svátky neberu, ale nechci se toho zúčastňovat. Naopak bych řekla, že Vánoce trávíme opravdu mírumilovně a v poklidu, protože nejsme štvanci v obchodních centrech,“ vysvětluje Saudková.

A jak tedy u Saudků doma období kolem 24. prosince probíhá? „Dětem přinese dárky kometa, která přiletí, když se blíží slunovrat. Ráno vstanou a celý den šmejdí po zahradě, hledají ty dárky. Jsou velmi rafinovaně schované. Děti nejsou o nic ochuzeny, naopak. Jsou rády, že to máme doma jinačí a nemusíme si hrát na Ježíška,“ překvapila fotografka.

„Já bych jim to nedokázala vysvětlit. Nedokázala bych říct, jak malé nebohé mimino, které se narodí v chlévě, má dětem rozdávat drahé dárky. Vždyť to bylo obráceně, lidé nosili dárky jemu. Zvrhlo se to v obludnou komedii, já si chci zachovat klid a čistou duši,“ dodává Sára. Místo tradičního kapra se salátem si prý raději s dětmi zajde do dobré restaurace na zcela poklidnou večeři. Saudková se o svátcích rozpovídala v Žižkovské věži, kde společně s Igorem Timkem z No Name pokřtila album Hit za hitem, kterému každoročně fotí booklet.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám