Hlavní obsah
Článek

Herec Viktor Preiss rozhovory prakticky neposkytuje, po dlouhé době udělal výjimku. Na křtu nové knihy o Sherlocku Holmesovi byl v tak dobré náladě, že dokonce prozradil i něco málo ze svého soukromí.

Vánoce bude slavit až v červenci a s manželkou, herečkou Janou Preissovou, si nyní nebudou dávat ani dárky. "Ignoruju to. Záměrně. Doufám, že tomu letos dostojím a nebudu ve víru šílenství," řekl Super.cz Preiss.

"Dohodli jsme se, že to uděláme třeba v červenci, prostě až nás to napadne. Člověk by si měl dělat Vánoce podle nálady, očekávání. Nemám rád, když je to nařízené, domluvené. Stejně jako silvestr - teď se budeme radovat, budeme šťastní, a přitom jsme na konci sil -, to opravdu není nic pro mě," vysvětloval herec.

Rybu na Štědrý den ale dodrží, i když ne kapra. "Kapra nemusím. Jsem dítě odkojené rybím tukem. Cokoli voní rybím tukem, nejím. Vymýšlíme nové varianty, třeba se nám podaří udělat rybu, která nezapáchá," dodal na křtu knihy Sherlock Holmes - Hitlerův posel smrti Preiss, který si postavu slavného detektiva mnohokrát zahrál i daboval.

"Sherlock Holmes pro mě vždycky znamenal výzvu. Je to postava, která prošla mnoha hereckými hlavami. Jsem vždycky rád, že to můžu dělat. Byla to docela velká frekvence a jsem rád, že se na chvíli může ocitnout mimo realitu, mimo tuhle dobu," dodal Preiss.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám