Hlavní obsah
Článek

Chytit na rozhovor herce Marka Taclíka (50) po přenosu StarDance bylo nemožné. Utekl dokonce hned, když v soutěži skončil, kdy bylo nasnadě, že se svěří se svými pocity. Po tiskové konferenci k novému divadelnímu představení v Divadle Kalich ale Taclík rozhodně na slovo skoupý nebyl.

"Poslední premiéru jsem měl před rokem v Činoherním klubu, takže tohle představení neberu jako návrat k divadlu. Hraju pořád a teď mě tady čeká představení Zabiják Joe, které pojednává o lidech z nízké sociální skupiny," řekl nám Taclík, na něhož jsou díky seriálům, v nichž hraje, diváci zvyklí spíše jako na kriminalistu než jako na kriminálníka, kterého bude představovat.

"Na jevišti jsem kriminálník už poněkolikáté. A kriminálník je mi samozřejmě bližší než kriminalista," dodal s tím, že kriminální minulost má za sebou i v soukromém životě. "Vážný konflikt se zákonem jsem neměl, ale v policejní cele jsem dvakrát byl. Za výtržnosti. Ale to mi bylo devatenáct dvacet let. Už dvaadvacet let jsem ve vazbě nebyl. Sekám dobrotu a stýská se mi," smál se, ale prý se mu už výtržnosti ani tropit nechce.

Zavzpomínali jsme i na jeho působení ve StarDance. "Pro člověka, který od dětství netančí, je to těžké. Teď už držím jen palce kolegům, mojí favoritkou je Marie Doležalová," prozradil. I když řada známých tváří se po soutěži věnovala tanci dál profesionálně a vydělávala třeba na plesech, on to vylučuje. "Na profesionální bázi se určitě tanci věnovat nebudu, protože to ani nejde. Ale pravděpodobnost, že budu tančit tady po premiéře Zabijáka Joea, tady nějaká je," slíbil.

Marka brzy uvidíme i v kinech ve filmu Padesátka Vojty Kotky, kde pro změnu přičichl k běžkám. "No, mohl bych si dát Jizerskou padesátku, ale bohužel ten den natáčím. Tak je mi to líto. Ale příští rok určitě," dal další slib Taclík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám