Hlavní obsah
Článek

I když by se mohlo zdát, že herec a režisér Ondřej Sokol (52) už nemůže po všech svých divadelních režiích, filmech, vystoupeních s Partičkou a v poslední době i tanečních kreacích ničím dalším překvapit, přesto opět ukázal svoji další, neznámou tvář. Jako kmotr speciálního vydání knihy Kmotr Maria Puza totiž odhalil svoji zločineckou minulost.

„Organizovanému zločinu jsem se ale věnoval jen chvíli. V Šumperku jsem byl hlavou dvoučlenné zločinecké organizace, což bylo nepříjemné v tom, že jsme byli neustále v patové situaci při hlasování. Bylo to na základní škole a naši činnost jsme ukončili po první akci, kdy jsme se rozhodli ukrást bonbony v obchodě pro ruské vojáky. Každé části naší organizace totiž chutnaly jiné, a navíc jsme oba hodinu jen odpoutávali pozornost,“ svěřil se s vážnou tváří známý vtipálek.

Luxusní vydání tří románů Maria Puza, které Sokol křtil v doprovodu taneční skupiny The Pack před kavárnou divadla Studio DVA, obsahuje 50 originálních ilustrací inspirovaných kultovním filmem Kmotr o rodině dona Corleona. Kniha je vložena do pouzdra ve tvaru krabice na whisky, jsou v ní díky kombinaci speciálních technik tři průstřely ráže 9 mm a do svazku je vlepená červená lacetka s mosazným nábojem ráže 9 mm Luger.

„Knížka je to hodně velká a těžká, takže se s ní dá případně i někdo zabít. A když už je třikrát prostřelená skrz naskrz, tak bych jí přál, aby se jí to už nestalo,“ dodal herec, který ji do světa poslal velmi originálně. Místo obligátního polití alkoholem na ni jako kmotr zaklepal bačkorami. Ty si přinesl z domova, a tak bylo jasné, že je to muž na pravém místě.

Po křtu Sokol prozradil, že se chystá natočit film z podobného prostředí! „Jeden ze dvou filmů, které připravujeme, by měl být o takové české variantě podobné mafiánské organizace, o těch malých figurkách českého podsvětí. Ale to bude spíš taková černá komedie,“ vysvětlil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám