Aneta měla příležitost vyzkoušet si, jaké to je na druhé straně baru.

Aneta měla příležitost vyzkoušet si, jaké to je na druhé straně baru. Michaela Feuereislová

V jídle není vybíravá. V Číně se jí ale zvedal žaludek ze slavnostní tabule překypující kuřecími zobáčky a pařátky

1. ledna 2016 19:55

Před pár dny se Aneta Vignerová (30) vrátila z Činy. Historicky poslední držitelka titulu Miss České republiky odcestovala do země draka společně s kolegyněmi Renatou Langmannovou, Nikolou Buranskou a Veronikou Kašákovu na pozvání na Miss Tourism.

„Byly jsme tam pracovně, čekaly nás tam castingy s hlavními partnery a pracovní povinnosti,” svěřila se nám Aneta a jedním dechem dodala: „Snažili se nám ukázat Čínu v tom nejlepším světle. Během deseti dnů jsme navštívili Peking, Šanghaj a Kanton.”

Nejkrásnější dívka roku 2009 si pobyt v Asii užívala a byl pro ni v mnohých ohledech inspirativní. Přestože se prý ale hodně snažila, tak si nemohla zvyknout na místní kuchyni.

„Nechtěla bych se dotknout místní kultury, ale stolování mě někdy vyvedlo z míry. Několikrát nám na večeři nabízeli pokrmy, ze kterých vykukovaly kuřecí zobáčky nebo pařátky. Někdy se mi lehce zvedal žaludek,” říká Vignerová, se kterou jsme si shodou okolností povídali v jedné z nejvyhlášenějších pražských asijských restaurací.

„Skutečná čínská kuchyně se nedá srovnat s tím, co je v Čechách označované za 'čínu',” říká Aneta, která si v restauraci kromě ochutnávky nové koktejlové řady spravila chuť místními dobrotami. 

Jiří Čeladník , Super.cz

Zrušit