Hlavní obsah
Článek

Herečku Robin Wright (45) si většina televizních nadšenců jistě vybaví v mnoha slavných rolích, ale jedna z nich je zcela jistě největší klasikou. Wright ztvárnila totiž hlavní postavu v jednom z nejúspěšnějších snímků historie. Řeč je o blonďaté Jenny z Forresta Gumpa. Od jeho natáčení uběhlo sice již 17 let, ale Robin zůstala stále stejně krásná.

Film Forrest Gump je například v Česko-Slovenské filmové databázi hodnocen jako druhý nejlepší film vůbec. V žebříčku nejoblíbenějších filmů dokonce vede na plné čáře a je na samém vrcholu. Robin byla za roli Jenny, jež ztvárnila Forestovou osudovou a celoživotní láskou, nominována na Zlatý glóbus.

Herečka se však podílela i na úspěchu mnoha dalších snímků jako Vzkaz v láhvi, Bílý Oleandr, Princezna Nevěsta, Vyvolený či Beowulf. Poslední ze zmiňovaných filmů natáčel stejný režisér jako Forresta Gumpa – Robert Zemeckis, ale podobného úspěchu zdaleka nedosahoval.

Wright pochází z Texasu, ale vyrůstala v kalifornském San Diegu. V mládí se živila jako servírka. Její první výraznější role přišla díky mýdlové opeře Santa Barbara, kde se také seznámila s prvním manželem Danem Witherspoonem. Od roku 1989 začala být partnerkou Seana Penna, což mělo za následek jeho rozvod s Madonnou.

Wright a Penn spolu mají dvě děti, dvacetiletou Dylan Frances Penn a devatenáctiletého Hoppera Jacka Penna. Dvojice se však vzala až v roce 1996. Od prosince 2007 několikrát požádali o rozvod, manželství nakonec definitivně ukončili loni v červenci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám