Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Uznávali ho, teď jím opovrhují. Známý český kameraman a režisér F. A. Brabec, který okouzlil české diváky filmy jako Kytice nebo Máj, má v české kinematografii velké jméno. Hodně lidí mu ale na něj teď nemůže přijít, protože si podle nich „dovolil“ vzít kšeft, který se jim příčí. I část rodiny se od něj teď distancuje!

F. A. Brabec se totiž coby rejža a kameraman podepsal pod nový Vánoční Kameňák, který právě běží v kinech, a to je pro některé lidi něco, za co by měl přijít do pekla.

„Člověk musí přežít tu první vlnu, kdy mu lidé říkají, že se zbláznil. Ti samí lidé mi ale nedávno volali a ptali se, kdy bude premiéra. Je ale pravda, že když jsem na ni zval některé příbuzné, tak se mi omlouvali s tím, že to od nich nemohu chtít,“ řekl Super.cz Brabec.

Ten si myslí, že má v životě už poměrně málo času, a tak se podobnými věcmi nebude trápit.

„Bylo mi šedesát a dal jsem si za úkol, že dalších deset let se budu už jen smát. Je to možná poslední část mého života. A je mi docela jedno, co si kdo myslí o tom, co dělám. Přiznávám ale, že jsem také pár měsíců váhal. Přesvědčilo mě, že Pavel Pásek měl všechno perfektně vymyšlené. Kdyby takhle pracovali i jiní lidé, bylo by to skvělé,“ myslí si uznávaný filmař.

Když producenti přišli na nápad, že udělají pokračování už legendární značky s vánoční tematikou, tušili, že sváteční atmosféru nechtějí mít ve snímku jen naoko. Poprvé oslovili Brabce ve stavu velké nestřízlivosti, ten to proto nebral vůbec vážně. K narozkám za pár měsíců ale skutečně dostal již zcela přesnou nabídku a kývl. Nakonec se mu podařilo natočit komedii, která ctí tradici předchozích dílů, ale má i svou velkou vánoční poetiku.

„Z první verze scénáře jsem vyházel téměř všechna sprostá slova a všichni byli překvapení, že i když se řekne do pytle, stejně vtip dál funguje. Prsa samozřejmě zůstala, to je v pořádku. Naopak jsem tam něco z erotiky přidal, trochu jsem se rozdováděl. Moje žena říká, že jsem naštěstí sexuálně v pořádku. A proč bychom se ve filmu nemohli podívat na pěknou holčinu? Byl by hřích je neukazovat,“ dodal sympaťák Brabec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám