Hlavní obsah
Článek

Krásná Česká Miss Earth České republice ostudu ve světě neudělala. České želízko v ohni na světové soutěži krásy Miss Earth sice na korunku nedosáhlo, přesto ale bodovala. Krásná Karolína Mališová skončila ve Vídni, kde se finále konalo mezi šestnácti nejkrásnějšími dívkami.

O korunku bojovalo v neděli ve vídeňské Marx Halle 87 dívek z celého světa. A opět zvítězila exotika. Stejně jako loni se novou Miss Earth stala kráska z Filipín.

Karolína prý porotu i diváky zaujala svým přirozeným vystupováním. Šaty pro českou modelku připravily renomované české návrhářky Jaroslava a Dominika Sedláčkovy. Mezi šestnácti nejkrásnějšími dívkami se procházela v sytě růžových šatech s bohatou sukní a rozsáhlou ručně vyráběnou květinovou aplikací z 50 metrů šifonu a tylu.

"Soutěž mi dala spoustu zážitků a energie, a to přesto, že byla poměrně náročná. Například úvodní choreografii jsme nacvičovaly několik dní, ale rozhodně stála za tu dřinu," říká Karolína. „Úžasné bylo, když jsme stavěly bio sněhuláka a účastnily se mnoha akcí za účelem popořit životní prostředí,“ popisuje.

Celá soutěž Miss Earth se drží pěti základních hodnot: přehodnoť, omez, použij znovu, recykluj a respektuj. Tomu odpovídalo i zadání pro národní kostým, který byl částečně ušitý z recyklovaných materiálů, či úkol vytvořit video s ekologickou tématikou. Zatím jedinou českou vítězkou světové soutěže Miss Earth byla Tereza Fajsková, která zvítězila v roce 2012.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám