Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už když se Aliya Saleem z východoindického města Ráňčí narodila, měla přes čtyři kilogramy, ale od svých čtyř měsíců začala přibírat na váze nevídanou rychlostí. Dnes, ve svém roce a půl, váží téměř stejně jako průměrné osmileté děvče, tento stav se ale ani odborníkům nedaří zastavit, už i proto, že Aliya má neustále potřebu jíst. Jejích 24 kilogramů z ní činí jedno z nejobéznějších dětí svého věku na světě.

Na Aliyu byla upřena pozornost už před několika měsíci, když se na internetu objevilo její video, které už zhlédlo více než 21 miliónů lidí. Od té doby ale dívenka dál nezvladatelně přibírá, její neukojitelný apetit pochopitelně trápí nejvíc její maminku Shabnam Parveen (25) a otce Mohammada Saleema (28) i proto, že Aliya měla sestru, která měla rovněž potřebu přejídání a zemřela na krvácení do mozku.

Nedávno ovšem lékaři přišli s názorem, že by batole mohlo trpět vzácným genetickým onemocněním zvaným Praderův-Williho syndrom, jenž se projevuje převážně nezvladatelnou chutí k jídlu. Pediatr Bhavya Kumar z místního lékařského centra Orchid se k této verzi přiklání nejvíce z několika dosavadních možností. Aliyu čekají další testy. Pokud by se diagnóza potvrdila, následovala by hormonální a další léčba.

Reklama

Další články

Načítám