Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když se stála fronta na fyzické ženské přednosti, herečka Jitka Čvančarová (46) stála možná v přední části fronty! Představitelka Lídy Klasnové, ředitelky základky v seriálu Doktor Martin, přišla na akci své charitativní organizace s klóbrcem na hlavě a v dlouhém kabátě, přesto ale bylo vidět, že příroda k ní byla mimořádně štědrá!

Jitka prý v životě řeší úplně jiné věci, ale chápe, že režiséři pohledů kamer na její mocné poprsí rádi využívají. „Rodiče mě vychovali jako slušného člověka, na to jsem hrdá. Ale samozřejmě k herečce patří, že se řeší fyzická stránka,“ říká s pokorou.

Jitka byla jednou z hvězd autogramiády charity DebRA, kterou před deseti lety zakládala a jež pomáhá pacientům s nemocí motýlích křídel. Již šest let před Vánoci vychází hvězdný kalendář 12plus12.

„Je za tím spousta úspěchů, spousta práce, ale i spousta radosti. Zaplať pánbůh za to. Kalendář vznikl proto, že jsem potřebovala posunout informace, udělat osvětovou kampaň. Netušila jsem, že to bude mít až takový úspěch a že to bude jeden z největších příjmů do společnosti,“ nechápe doteď velký zájem podporovatelů, kteří určitě kvitují i fakt, že výrobu, tisk i distribuci kalendáře platí sponzoři, takže celý výtěžek jde na pacienty.

Čvančarová má sociální cítění v krvi. „Moje maminka pracovala v ústavech sociální péče, dělala tam technické dozory staveb. Jako malá jsem je s ní objížděla. Takže jsem byla v kontaktu se seniory, s postiženými dětmi, ať už tělesně nebo mentálně. Povídala jsem si s nimi, když maminka pracovala. Mám pocit, že to propojování světů je strašně důležité, protože to formuje člověka. Obohacuje to obě strany,“ dodala Čvančarová, které jsme se zeptali i na roli v úspěšném seriálu České televize. Co prozradila, uvidíte ve videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám