Hlavní obsah
Článek

Feministky musí jásat. Už i taková klasika, jakou je po více než čtyři desetiletí kalendář Pirelli, dala přednost inteligenci, vtipu a mimořádným schopnostem a nadání žen před jejich dokonalým zevnějškem. Za fotoaparát měla tu čest se tentokrát postavit Annie Leibovitz (66), která svým inovativním pojetím zvěčnit vlivné ženy namísto modelek a hereček způsobila malou revoluci.

Pirelli 2016 tak přinese na černobílých snímcích celkem třináct reprezentantek různých odvětví, mezi nimiž nebude chybět například tenistka Serena Williams (34), filmová režisérka Ava DuVernay (43), výtvarnice Yoko Ono (82), čínská herečka Ya Chen (36), ruská topmodelka a zároveň čtyřnásobná maminka Natalia Vodianova (33) či americká stand-up komička Amy Schumer (34). Právě snímek z jejího focení nyní spatřil světlo světa.

V již 43. vydání nejslavnějšího kalendáře světa se Amy objeví pouze v kalhotkách a botách na vysokém podpatku. Jak sama říká, nikdy si nepřipadala krásnější než právě během spolupráce s významnou americkou fotografkou Leibovitz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám