Hlavní obsah
Článek

Jméno Dity von Teese pravděpodobně zaznamenali i ti, kteří se o burlesky nezajímají. Jedná se o nejslavnější představitelku tohoto druhu vystoupení na světě. V České republice, kde si erotikou nabitá show také našla publikum, zase v poslední době zní například jméno Stephanie Van Der Strumpf. O jejich vystoupeních se někdy mluví jako o oslavě ženskosti, burleskní představení ale není jen doménou žen.

Příkladem je tanečník původem z australského Melbourne, jenž si říká Raven (Dark Prince of Burlesque). Tanci se věnuje od dětství, jeho cesta k burlesce vedla přes klasiku a modernu. Pyšní se oceněním Mr. Boylesque Australia 2012, podle časopisu Burlesque Magazine také patřil v letech 2012 a 2013 k Top 10 burleskním performerům.

Inspirací je mu styl raných padesátých let (Elvis Presley či Bettie Page) a také cirkus. Se svou show, která prý diváky vezme 'na hranu porozumění jejich tužeb', vystupuje po celém světě, fotografie vznikly v Itálii při příležitosti Ravenovy účasti na festivalu Florence Queer. Na svých stránkách uvádí, že v současné době žije v Berlíně.

Reklama

Další články

Načítám